У току је подношење захтева за статус енергетски угроженог купца

У току је подношење захтева за статус енергетски угроженог купца

У току је подношење захтева за 2020. годину за стицање статуса енергетски угроженог купца. Право на 120 до 250 бесплатних киловат сати струје и до 75 кубних метара гаса месечно без подношења захтева, могу остварити примаоци социјалне помоћи и дечијег додатка. Друга домаћинства, која испуњавају услове, а нису корисници социјалних давања, морају сами поднети захтев у надлежној служби локалне самоуправе.

Захтев за стицање статуса енергетски угроженог купца електричне енергије или природног гаса могу поднети физичка лица која живе у самачком домаћинству или у вишечланој породици уколико испуњавају услове прописане Законом о енергетици и Уредбом о енергетски угроженом купцу.

За једночлано домаћинство граница је приход до 14.571 динар, са два и три члана до 21.216  динара, за породице са четири и пет чланова до 27.856 динара, док породице са шест и више чланова месечно морају имати приход испод 35.030 динара.

Током прошле године у општини Пријепоље статус Енергетски заштићеног купца имало је око 1500 домаћинстава, од тога највише на основу примања дечијег додатка, затим на основу ниских примања и најмање на основу добијања новчане социјалне помоћи.

Захтеви се могу поднети сваког радног дана на шалтеру број 4 општинске управе. По пријему, захтев са доказима се обрађује, а решење се доноси у року од 30 дана од дана подношења.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *