Епархија милешевска прославља Светог краља Владислава

Епархија милешевска прославља Светог краља Владислава

У уторак и среду, 6. и 7. октобра, биће обележена ктиторска слава манастира Милешеве, слава Епархије милешевске и Радија „Милешеве“ – Свети краљ Владислав. Овогодишња прослава је корак ближе завршној, саборној прослави 800 година манастира Милешеве, рекао је Епископ милешевски Атанасије.

Обележавање епархијске и ктиторске славе почеће дан уочи празника посвећеног милешевском ктитору Светом краљу Владиславу, у уторак, 6. октобра, празничним бденијем у 17 сати. Исто вече, у 18 сати и 30 минута, у манастирској порти биће одржана духовна академија. У среду, 7. октобра, у манастиру Милешева служиће се Света архијерејска литургија.

„На дан обележавања ктиторске славе манастира Милешеве усмерићемо пажњу на Божије угоднике који су нам у наслеђе оставили своје дарове – Светог краља Владислава, који је подигао Милешеву, и Светог Саву, нашег вечног учитеља и духовног оца“, каже Епископ милешевски г. Атанасије.

У духовној академији учествују Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“, Ансамбл „Бели анђео“ из Београда и солиста Војислав Спасић, Национални ансамбл народних игара и песама Косова и Метохије „Венац“ из Грачанице, глумица Весна Павловић, глумци Владимир Јоцовић и Иван Вучковић и народни гуслар Васо Ђондовић из Пљеваља.

У среду, у 9 сати, Свету Архијерејску Литургију служиће Епископ милешевски Атанасије са више архијереја Српске православне цркве, монаштвом и свештенством Епархије милешевске. Након литургије верници и гости из свих сфера друштвеног живота, окупиће се за трпезом љубави.

Погледајте видео:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *