Епископ милешевски Атанасије: Ако бисмо доследно пратили Христа свет би био рај

Епископ милешевски Атанасије: Ако бисмо доследно пратили Христа свет би био рај

За прославу васкрсења Христовог припремамо се молитвом, придржавањем Христових заповести и уздржавањем од људских слабости, поручио је Епископ милешевски Атанасије у сусрет Васкрсу.

Да бисмо на прави начин дочекали празник васкрсења Христовог за нас је најважније створити велику блискост са Христом, што постижемо на више начина, каже Епископ милешевски Атанасије, истичући сагледавање самог догађаја, који ћемо обележити, кроз читање Светог писма. Тако ћемо пратити Христове речи и обновити у својој свести знање о односу између Христа и света, и Христовом туговању због удаљености света од Бога и истине.

Владика Атанасије позива на основно хришћанско обележје, а то је љубав, које данас недостаје на многим местима у свету. Ако бисмо доследно пратили Христа овај свет би био рај, каже Епископ, и поручује да се морамо доследно држати молитве, Христових заповести и уздржавати од људских слабости, да би победили љубав и доброта, једном речју, да би победио живот. Христос је победио и неће нам бити тешко да поделимо ту победу ако будемо имали љубави према њему, рекао је Епископ Атанасије.

Са благословом Епископа милешевског Црквена општина Пријепоље и Храм Василија Острошког ће ове године за најмлађе организовати такмичење у шарању и куцању васкршњих јаја а најуспешнијима ће бити уручене пригодне награде. Све ће се одвијати у порти пријепољске цркве на сам дан Васкрса, 24. априла, са почетком у 9 часова.

Подели на мрежама

Повезани чланци