Епископ милешевски Атанасије: Бог нас није заборавио

Епископ милешевски Атанасије: Бог нас није заборавио

Због пандемије човечанство пролази кроз велико страдање и понижење, јер је корона вирус велико зло, али нас Бог није заборавио, каже Епископ милешевски Атанасије уочи Бадњег дана и Божића.

Ове године дочекујемо први Бадњи дан и Божић у условима пандемије корона вируса. Али катастрофе, болести и несреће било које врсте не значе да је Бог заборавио и напустио свој свет, каже Епископ милешевски г. Атанасије. Искуство Светог писма нас подсећа да су то лекције од стране Бога и позив његовој деци да дубље размисле о смислу и циљу живота. Лекција овог страдања је да се човек поново окрене животу вечном и заједници, са Богом, и једних са другима, каже владика Атанасије.

Литургије на Бадњи дан у манастиру Милешеви и храму Светог Василија Острошког у Пријепољу почињу у 8 часова. Ложење бадњака биће организовано испред готово свих храмова и цркава Епархије милешевске. У 10 сати бадњаци ће се ложити у Каменој Гори, Џурову и Сопотници. У 11 часова у Бродареву и манастиру Пустиња. У 12 сати у Боровицама и Ранче Пољу. У 13 сати у Ивању, манастиру Куманица и на Ђуровом Брду. У 13 и 30 у Бабинама. У 14 часова у Коловрату, Великој Жупи и манастирима Давидовица и Јабука. У 16 часова у Сељашници, Црквеним Тоцима и манастиру Сељани. У 17 сати бадњаци ће се ложити пред Црквом Светог Василија Острошког у Пријепољу, а у 18 и 30 у манастиру Милешеви. Због смрти Патријарха Иринеја и епидемије корона вируса ложења бадњака ће се обележити скромније него ранијих година.

Погледајте обраћање Епископа милешевског г. Атанасија у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци