Епископ милешевски г. Атанасије: Од деце се очекују да буду поправитељи овог света и за то се молимо Богу

Епископ милешевски г. Атанасије: Од деце се очекују да буду поправитељи овог света и за то се молимо Богу

Епископ милешевски Атанасије служио је молебан за призив Светог Духа на ученике на почетку школске године у Саборном храму Светог Василија Острошког. Од деце се очекује да буду поправитељи овога света и за то смо замоли Бога, поручио је Епископ Атанасије.

Након Вечерњег богослужења у Саборном храму Светог Василија Острошког у Пријепољу у среду је молебан за призив Светог Духа на ученике на почетку школске године служио Епископ милешевски Атанасије са свештенством Епархије милешевске. Епископ је рекао да су призвали Бога у помоћ и његов благослов на децу, њихове родитеље и учитеље, свештенике и породице. Његова жеља је да будемо руковођени Божијом намером да овај живот буде радост, али за то су потребни предуслови, а деца су наша нада и имају способности да их створе, учењем и стицањем знања и напредовањем у врлини, рекао је Еписко Атанасије, који је цитирао Патријарха Порфирија. Додао је и да је потребно непотребно стварати и напредовати у Божијем усмерењу, али и да не би смели заборавити да имамо дуг према завичају. Знања треба стицати и на другим местима, али их треба усмерити и ка простору са којег потичемо, рекао је владика Атанасије. Такође, додао је и да су целој светској заједници, у времену када се чини да се свет сурвао у таму, потребни добри и свети људи.

Молебану је присуствовао и председник Општине Пријепоље Драго Попадић који је рекао да је обавеза локалное самоуправе да обезбеди предуслове деци да се безбедно и безбрижно школују и уче. Након молебана свештеници су окупљеној деци поделили дарове Црквене општине Пријепоље – школски прибор и књижицу о лози Немањића.

Подели на мрежама

Повезани чланци