Ерна Фазлић представља Економско – трговинску школу у финалу такмичења Пословни изазов

Ерна Фазлић представља Економско – трговинску школу у финалу такмичења Пословни изазов

Економско-трговинску школу из Пријепоља представљало је четворо ђака, који су били подељени у тимове са ђацима из средњих школа Југозападне Србије. Ученица другог разреда смера економски техничар, Ерна Фазлић била је у тиму чије је креативно решење, на тему примена информационих технологија у зимским спортовима, оцењено као најбоље, у конкуренцији 105 ђака, који су били подељени у 24 тима.

Мој тим и ја смо освојили прво место на такмичењу које је одржано у Чачку. Пословни изазов био је да осмислимо производ или услугу који ће допринети развоју зимских игара. Ми смо осмислили да се поставе сензори дуж стазе и да креирамо апликацију која ће скијашима да покаже где су препреке. Заједно са нашим професором Ернесом нас четворо се спремало, радили смо бизнис план, финансије, маркетинг, свот анализе… каже ученица ученица Економско – трговинске школе Ерна Фазлић.

Победом на такмичењу у Златиборском округу, Ерна се са члановима свог тима пласирала на национално такмичење.

Учњници су имали веома интересантне и оригиналне идеје. Идеја Ерниног тима је оцењена као најбоља. Имали смо још три ђака који нису прошли даље, аико су били одлични. Такмичења много значе деци, ту сазревају, упознају друге и имају прилику да одмере своје знање – каже професор и ментор Ерсан Хоџић уз напомену да ђаци ове школе увек остварују добре резултате.

Ово није први пут да ђаци Економско трговинске школе учествују у финалу Пословног изазова. Пре неколико година две ученице су након победе на националним такмичењу, представљале Србију на Међународном такмичењу Пословни изазов Западног Балкана. Исти циљ сада је пред Ерном.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *