Образовање

Ерна Фазлић у финалу такмичења „Пословни изазов западног Балкана“

Ерна Фазлић, ученица другог разреда Економске трговинске школе у Пријепољу, пласирала се на међународно такмичење ђака средњих школа "Пословни изазов западног Балкана", које ће бити одржано у Хрватској. Ерна је, са својим тимом, обезбедила учешће на финалном такмичењу, након освојеног другог места на државном такмичењу у Београду.

Ерна Фазлић пласман на национално такмичење обезбедила је победом у Чачку, где су се својим знањем и креативношћу надметали ђаци средњих школа Златиборског округа. Учешће на финалном такмичењу обезбедила је у Београду, где је са својим петочланим тимом имала задатак да осмисли производ или услугу који би допринели што квалитетнијем животу студената. У конкуренцији од 18 тимова, Ернин је освојио друго место, док на финално такмичење иду три првопласирана.

Највише идеја односило се на апликације, што је и било најједноставније направити. Наш професор нам је рекао да ће то сви да раде и да бежимо од тога. Наша идеја била је да се на факултетима поставе траке за трчање, синхронизоване са монитором и слушалицама како би студенти могли да изаберу предавања која ће моћи да слушају уз физичку активност. Наша идеја се ту није завршила већ смо предвидели да траке имају уграђене и механичке пресе помоћу којих ће да се рециклира пластична амбалажа, док студенти трче – објашњава једну од најбољих идеја на такмичењу Ерна Фазлић.

За национално такмичење средњошколаца „Пословни изазов“ који организује удружење „Достигнућа младих“, Ерна се са својим професором спремала током зимског распуста, а припреме ће наставити и у наредном периоду.

Ерна је са својим тимом демонстрирала висок ниво знања из различитих области. Оно што је посебно важно јесте што се Ерна истакла као тим лидер у групи у којој је била најмлађа и преузела на себе да решава проблеме које су имали током рада. Оно што нас сада очекује јесте да наставимо са радом, да уђемо у дубиозу неких предмета које Ерна још није имала, јер су то предмети из трећег и четвртог разреда. Она је веома вредна и посвећена и сигуран сам да ће она на најбољи начин представити своју школу, град и Србију на предстојећем такмичењу – каже професор и Ернин ментор Ернес Хоџић.

Ово године финално такмичење биће одржано у Поречу у Хрватској. Ово је осма година за редом да се организује међународно такмичење „Пословни изазов западног Балкана“ које окупља ђаке средњих школа из Црне Горе, Босне и Херцеговине, Србије и Хрватске. 

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *