Филм „250 степеника“ победник 7. Међународног фестивала спортског филма на Златибору

Филм „250 степеника“ победник 7. Међународног фестивала спортског филма на Златибору

Филм „250 степеника“, сценаристе Владимира Пајића и редитеља Владимира Курћубића је документарно остварење о великом узлету југословенске јуниорске репрезентације  која је у италијанском граду Борнију 1987. године освојила титулу првака света у кошарци.  Приказ њиховог пута ка  великом тријумфу је подсећање на дане великих успеха југословенског спорта.

Награда за најбољи филм о високим моралним вредностима у спорту додељена је  српском документарном остварењу  „Саша Ђорђевић – победник остаје“  редитеља Немање Ћеранића.

Награда за најбољи филм о личности у спорту припала је документарном филму „Жоц – човек одлуке“  режисера Ивице Видановића, а за најбољу фотографију кинеском кратком документарном филму „ Вожња по облацима“.

Награду „Динко Туцаковић“ за најбољу режију добио је белгијски режисер Син Верстејх за остварење „Јуниор“,  а награду за играни филм руско целовечерње остварењу „Лед“,  Олега Трофима.

Награда за најбољи краткометражни документарни филм додељена је српском филму Високолетач, редитеља Милоша Петричића, а за најбољи дугометражни француско-руандском филму „Фудбал Руанда: поља сећања“, ауторa Франсоа Гзавијеа Детона и Мари Томс-Пенет.

Фестивал је одржан у организацији Општине Чајетина, Туристичко спортског центра „Чајетина“, Туристичке организације „Златибор“ и „Маја филм“.


Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *