Горан Радовић Гица поново првак света

Горан Радовић Гица поново првак света

Горан Радовић Гица, дугогодишњи репрезентативац Србије у спортском риболову, постао је појединачни светски првак на Светском превенству у Италији. Ово је друга светска титула Ариљца, који је први пут светски шампион постао 2014. године.

Након седам година Горан Радовић Гица је поновио успех остварен на светском првенству у Хрватској и показао зашто га многи сматрају једним од најбољих риболоваца на свету у пецању на болоњез, нарочито на рекама. Радовић је титулу најбољег освојио међу 115 риболоваца из 23 земље. Након освојеног првог секторског места у суботу, у недељу је четврто место било довољно за титулу првака, до које је Гица дошао и са највећом појединачном укупном тежином упецане рибе – 12 килограма 379 грама.

Горан Радовић велики део слободног времена проводи у својој викендици на Златарском језеру, за које каже да је један од најлепших предела у Србији и целој Европи. Пре три године смо га ту посетили и тада нам је причао о проблемима са којима се такмичари у спортском риболову из Србије сусрећу. За учешће на светским такмичењима потребна су велика улагања, а они су у неравноправном положају у односу на своје колеге из европских земаља, који су знатно боље опремљени.

Светско првенство је одржано на реци Минчо, притоци реке По. Екипни прваци света постали су домаћини Италијани иза којих су се нашли Чеси и Енглези. Репрезентација Србије је заузела 16 место.

Подели на мрежама

Повезани чланци