Град опустошио Бабине – у уторак у селу комисија за процену штете

Град опустошио Бабине – у уторак у селу комисија за процену штете

Пљускови су у недељу донели дуго очекивано освежење већем делу општине Пријепоље али је снажно невреме праћено градом нанело велику штету у Бабинама.

Према речима мештана Бабина јак град је падао дуже од пола сата а било је комада величине јајета. Причињена је огромна штета на објектима, возилима и пољопривредним засадима.

Ово нам је потврдио и председним Савет МЗ Бабине Драган Брашанац који каже да је град погодио све засеоке али је штета највећа у Горњим Бабинама где су у потпуности уништени вртови и други пољопривредни засади. Оштећени су кровови на више од 30 стамбених и преко 100 помоћних и пољопривредних објеката а град је оштетио и неколико возила.

Брашанац је мештане који су претрпели штету позвао да се окупе у уторак, 26. јула, у 10 сати, испред продавнице Баја Томашевића, где ће се састати са комисијом за утврђивање настале штете. Ово су нам потврдили члан Општинског већа Зоран Деспотовић и директорка Центра за социјални рад Рада Дивац, јер је Центар надлежан за утврђивање и доделу једнократне помоћи за оштећења настала на стамбеним објектима приликом елементарних непогода.

Подели на мрежама

Повезани чланци