Друштво

Гроф и Младена спасили две особе од паса луталица

Младена Брајовић и њен пас Грофо успели су да одбрани двоје људи од напада паса луталица који се догодио у среду у преподневним сатима у парку код Дома културе. Упркос њиховој помоћи старији мушкарац је озбиљно повређен.

Када су Младена и Гроф као и сваког дана, кренули у јутарњу шетњу нису се надали да ће морати да спашавају шетаче од паса луталица, који су код Дома културе прво напали једну жену.

Када сам одбранила жену, пси су потрчали ка Милешевци где је био један старији господин, који је застао када их је видео и почео да иде уназад. Пао је у снег, а они су почели да га уједају. Ми смо потрчали, пала сам више пута, мој пас се отргао са ланца и почео да лаје на њих и да их тера. Човеку сам помогла да устане, он је био у шоку. Када је устао ти пси су и даље лајали на њега. Човек није хтео да зовемо Хитну помоћ већ сам му помогла да уђе у такси – прича Младена Брајовић и додаје да су тек тада “храбри” посматрачи овог немилог догађаја пришли и питали треба ли помоћ.

Једногодишњи шумадијски овчар Гроф, који је према речима власнице веома одан људима, био је данашњи главни јунак. Младена је одмах након инцидента снимила повреде и псе који су их нанели.

Ово није први већ 101 пут да се ово дешава. Од ова два пса више пута сам спашавала људе. Шинтери кад дођу купе мале псе, а остављају псе убице – закључује Младена.

Иако су из општинског буџета, због уједа паса луталица, исплаћене десетине милиона динара, овај вишегодишњи проблем се не решава. Надлежни у локалној самоуправи организовали су у новембру акцију хватања и збрињавања, према њиховим подацима 10 паса луталица, а тај број је био много већи према речима бораца за права животиња. Од потписивања меморандума о сарадњи три општине на изградњи азила у септембру прошле године, није се даље одмакло.

Младена нам је рекла како је о данашњем догађају обавестила и председника општине Пријепоље Владимира Бабића, који јој је рекао да ће проблем бити решен и стављен под контролу.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци