Друштво

Хитна седница СО: Именовање општинског правобраниоца једина тачка дневног реда

Председник Скупштине општине Пријепоље Изудин Шантић заказао је хитну седницу са само једном тачком - Разматрање предлога решења о постављању општинског правобраниоца општине Пријепоље. На седници, која је заказана за понедељак, 26. април, одборници и одборнице би требало да именују на ову функцију Ану Пејовић, дипломирану правницу, садашњу директорку Филијале Националне службе за запошљавање.

Само десетак дана након одржане редовне шесте седнице Скупштине општине, заказана је нова седница, седма по реду, а прва по хитном поступку. На дневном реду, уз обавезна одборничка питања, једна, али веома битна тачка.

Председник Скупштине општине Пријепоље Изудин Шантић каже да избегава сазивање хитних седница, али да је ово ситуација када су принуђени на овакав потез.

Ја сам добио предлог Општинског већа са једном тачком која оправдава хитност. Односи се на постављење општинског правобраниоца јер је свима познато да ми немамо попуњену ту функцију, као и да општина Пријепоље има много спорова високе вредности и да је неопходно да имамо особу која ће штитити правне интересе општине.

Бројна су питања отворена одлуком Општинског већа да се сазове хитна седница о постављању општинског правобраниоца.

Шта се чекало до сад, када је конкурс објављен још почетком маја прошле године?

Зашто је пре нешто више од пола године именован адвокат у својству општинског заступника, ако је Комисија за спровођење јавног конкурса још почетком августа доставила Општинском већу записник у коме је констатовано да су две пријаве пристигле и да оба кандидата испуњавају услове?

Ако је садашњи начелник Општинске управе Миодраг Ћубић почетком септембра одустао од кандидатуре, зашто Ана Пејовић, није именована на ову функцију?

Последње “Зашто” односи се на чињеницу наведену у самом скупштинском материјалу, где пише да је Општинско веће општине Пријепоље на седници одржаној 21. априла, усвојило предлог да се за општинског правобраниоца постави Ана Пејовић. Зашто нико није обавестио медије о одржавању седнице Већа, као што је то била пракса до сад?

О именовању дипломиране правнице, Ане Пејовић на место општинске правобранитељке на период од 5 година, одборници и одборнице ће одлучивати на седници која почиње у понедељак у 10 сати.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци