Хуманитарна организација “Стара Рашка” обележава 20 година постојања и успешног рада

Хуманитарна организација “Стара Рашка” обележава 20 година постојања и успешног рада

Хуманитарна организација "Стара Рашка" из Београда ће у среду, 26. фебруара, на дан Светог Симеона Мироточивог, обележити крсну славу и одржати јубиларну и изборну скупштину.

Хуманитарна организација “Стара Рашка” већ 20 година ради на побољшању услова за живот и рад угроженог становништва Рашке области, поспешује његов економски, социјални, друштвени, демографски, културни, духовни и сваки други развој. Основана је 2000. године као “Фондација Миливоје Мића Мандић” да би 2007. године узела садашње име.

Признање је примио председник ХО “Стара Рашка” Рајко Добросављевић.

Организацију је, на десетогодишњицу постојања, Српска православна црква одликовала Oрденом Светог Саве, а у години обележавања дводеценијског јубилеја, на Дан државности – Сретење, уручена јој је Златна медаља за заслуге.

На дан Светог Симеона Мироточивог, 26. фебруара, oрганизација ће обележити крсну Славу и одржати јубиларну и изборну Скупштину. Том приликом, традиционално ће бити уручене награде на конкурсу за најбоље студенте Универзитета у Београду са Медицинског, Пољопривредног, Шумарског и Факултета ветеринарске медицине, који су пореклом из Рашке области. Такође, биће уручена и годишња награда “Гордан Ранитовић”, која се додељује за дела у области јавног информисања којим се афирмишу основни циљеви Хуманитарне организације „Стара Рашка“.

Организација је за своје чланове обезбедила бесплатан превоз за Београд у среду 26. фебруара, а аутобуси превозникa “Ес турс” из Прибоја крећу у 8 сати, Пријепоља у 9 сати и Нове Вароши у 10 часова. Повратак из Београда је планиран након завршетка скупштине и програма, који се традиционално одржава у зграду општине Нови Београд.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *