IN MEMORIAM: Александар Саша Драшковић (1977-2024)

IN MEMORIAM: Александар Саша Драшковић (1977-2024)

На комеморацији, коју је организовао Дом здравља Пријепоље, колеге и колегинице, запослени у пријепољским здравственим установама, опростиле су се од Александра Саше Драшковића, медицинског техничара Хитне помоћи, који је изненада преминуо у среду, 3. априла, у 47. години живота.

Комеморацији у сали пријепољског Дома здравља, која је почела минутом ћутања, присуствовали су чланови породице Александра Саше Драшковића и велики број запослених у Дому здравља и Општој болници Пријепоље.

Од Драшковића су се опростили др Елмедин Чичић, в.д. директора Дома здравља Пријепоље и др Загорка Ракоњац, начелница Службе хитне медицинске помоћи Дома здравље Пријепоље, који су говорили о његовом животу и хуманој мисији коју је испуњавао на послу. Говорећи о његовој одговорности и стручности др Чичић је рекао да је Драшковић био један од ретких који је обавио и порођај у возилу хитне помоћи. „Био је и остаће златна рука и златно срце Хитне помоћи, човек чије су руке и срце помогле да се спасу десетине живота“, рекла је др Ракоњац.

Након комеморације окупљени су изразили саучешће члановима породице. Драшковић је 24 године радио у Хитној служби пријепољског Дома здравља. Од њега се саопштењем опростио и ФК „Полимље“ чији је председник био дуже од две године, од 2019. до 2021, у најтежем периоду у историји клуба, који је успео да одржи у животу улажући силну енергију, време, живце и новац, наведено је у саопштењу. Иза Александара Саше Драшковића остали су супруга Дана, син Матеја и ћерка Јана. Сахрана ће бити обављена на гробљу „Росуље“ у Бродареву, у петак, 5. априла.

Подели на мрежама

Повезани чланци