IN MEMORIAM: Ђорђе Ђоко Љујић (1973-2023)

IN MEMORIAM: Ђорђе Ђоко Љујић (1973-2023)

Један од најуспешнијих пријепољских привредника, Ђорђе Ђоко Љујић, власник предузећа „Стар Јела ДОО“, преминуо је у 50. години живота, након тешке болести. Биће сахрањен на градском гробљу „Равне“ у понедељак, 4. децембра.

Ђорђе Љујић је преминуо у Истанбулу, где се лечио од тешке болести. Рођен је 1973. године у Пријепољу, где је завршио основну школу, а даље школовање наставио је у Београду. У Пљевљима је 1992. године основао приватно предузеће за промет и прераду дрвета “Стар Јела“, да би касније седиште фирме пребацио у Пријепоље. У почетку, фирма се бавила примарном прерадом дрвета – резањем трупаца и израдом и продајом резане грађе на сопственој пилани, да би касније, захваљујући преданом раду, основна делатност фирме била проширена на откуп, продају и транспорт дрвета. За три деценије рада, предузеће „Стар Јела ДОО“ је успешно ушло у секундарну прераду дрвета, где се као крајњи производ добија биомаса (сечка) и успело да постане највећи произвођач пелета у региону. Љујић и „Стар Јела“ су 2018. године купили пријепољску „ФАП Ливницу са надградњом“, а 2019. године године преосталу имовину ТК „Љубиша Миодраговић“. У току је реализација пројеката изградње постројења за производњу електричне енергије из биомасе као и постављање соларних панела за производњу електричне енергије. Такође, ове године су скоро утростручени капацитети за производњу пелета. Ђорђе Љујић и његово предузеће су добитници бројних награда и признања за иновације, како институција и организација из Србије, тако и из земаља региона. Осим као успешан привредник, био је познат и као добротвор и покровитељ бројних манифестација. Активан је био и у Удружењу „Братство Љујића“, у ком је био потпредседник.

Иза Љујића су остале супруга Дубравка и три ћерке – Милица, Анђела и Николија. Породица ће саучешће примати у Цркви Светог Николаја Жичког у Коловрату у недељу, 3. децембра, од 14 до 21 час, и у понедељак, 4. децембра од 10:30 до 12:30. Истог дана Ђорђе Љујић ће бити сахрањен на градском гробљу „Равне“.

Подели на мрежама

Повезани чланци