Из штампе изашао 31. број „Савиндана“

Из штампе изашао 31. број „Савиндана“

Из штампе је изашао 31. број „Савинданa“, ревије Милешевског културног клуба „Свети Сава“. Због епидемије, изостаће промоција, уочи Савиндана, која већ годинама у Пријепољу окупља бројне ауторе, сараднике ревије и пријатеље Милешевског културног клуба.

Нови број „Савиндана“ је светлост дана угледао почетком ове седмице и већ га могу набавити заинтересоване институције и читаоци. Међутим, традиционалне промоције годишњака Милешевског културног клуба „Свети Сава“ из Пријепоља неће бити због актуелне епидемиолошке ситуације. Председник Кулба Зоран Малешић каже да се на промоцији увек окупи преко стотину људи и немогуће је одржати је у овим условима. Нада се да ће се ситуација поправити до јуна, када се обележава 30 година постојања Клуба.

Поред „Савиндана“, Милешевски културни клуб је у својој издавачкој делатности објавио неколико наслова. Поводом 30 година постојања Клуба планирано је објављивање вредног историографског дела, посвећеног манастиру Милешеви.

И у овом броју „Савиндана“ пишу многобројни стални, и неки нови, аутори и сарадници, који то раде потпуно бесплатно, а Малешић каже да ће покушати да ревију подробније представе публици, упркос пандемији, можда уз помоћ неке од интернет платформи.

Нови број „Савиндана“ може се купити у Ђачкој задрузи у Дому културе Пријепоље или у канцеларији Телевизије Форум у Сарајевској бр. 2, у стамбеном блоку „Опанак“.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *