Избори за Савете биће одржани у 19 месних заједница

Избори за Савете биће одржани у 19 месних заједница

Избори за Савете месних заједница у општини Пријепоље, биће одржани у 19, од 30 месних заједница. Након рока за предају кандидатура, када је имало основа да се избори одрже у 20 месних заједница, дошло је до повлачења неких пријава, а резултат тога је да избори за савет неће бити одржани ни у Ивању,  уз још 10 месних заједница у којима није било довољно кандидата.

На изборима за Савете месних заједница, који ће бити одржани у недељу, 20. новембра у 19 месних заједница, укупно учествује 197 кандидата и кандидаткиња. Због повлачења једне кандидатуре у Ивању, избори ни овде неће бити одржани, чиме се број месних заједница у којима неће бити гласања попео на 11. Након рока за предају кандидатура било је јасно да избори неће бити одржани у месним заједницама Сељашница, Аљиновићи, Правошева, Милошев До, Милешева, Звијезд, Гостун, Тоци, Матаруге и Мијане. У овим месним заједницама Општинско веће ће накнадно поставити поверенике, који ће обављати део надлежности савета.

Међу 197 кандидата је и 12 жена. Оне су се кандидовале у Пријепољу, Коловрату, Бродареву, Страњанима, Јабуци, Дренови и Бабинама. У претходним данима ТВ Форум је промовисала кандидаткиње и значај њиховог укључивања у рад Савета и позвала грађане да их подрже.

У 19 месних заједница у којима ће бити одржани избори, гласаће се на 50 бирачких места, која ће бити отворена од 7 до 20 сати. Резултати гласања биће објављени на сајту општине и у Службеном гласнику.

Подели на мрежама

Повезани чланци