Излио се Лим – највише погођени делови Залуга

Излио се Лим – највише погођени делови Залуга

Водостај Лима је ноћас прешао границу ванредне одбране од поплава и поново се излио на местима где се то дешава приликом сваког већег надоласка. У Одељењу за ванредне ситуације сазнали смо да је поплављена Јалија у Бродареву, делови Ивања, Шарампова и Залуга. Тренутно се ради углавном о пољопривредном земљишта. У Залугу су куће породице Гојак окружене водом, која је продрла и приземље, а имања су у потпуности поплављена. Кажу да су за надолазак Лима сазнали на РТС-у а да их нико други није обавестио.

Куће су изграђене 1975. године и биле су погођене великим поплавама 1979. којих се сећају старији Пријепољци. Иста ствар се десила 2010. године, иако је водостај био знатно нижи. Од тада до данас, ово је треће плављење, каже Сеад Гојак. Због овог проблема Гојаци воде судски спор са неколико јавних и републичких предузећа. Траже уклањање депоније и надокнаду штета.

Након што се вода повуче поново их чека чишћење смећа које Лим наплави и довођење имања у ред. Гојак се нада да ће се Лим зауставити на овом нивоу и да неће поплавити његовењ комшије у другим деловима Залуга, што се догодило 2016. године. Тада је Лим прешао коту од 340 цм док је водостај у моменту снимања прилога био 322 цм.

Како изгледа поплављени део Залуга погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *