Изложбе стоке у шест пријепољских села – Прва у недељу на Јабуци

Изложбе стоке у шест пријепољских села – Прва у недељу на Јабуци

Изложбе се и ове године одржавају у шест месних заједница општине Пријепоље у којима је развијено сточарство .

Почињу 29. септембра на Јабуци, затим у понедељак 30. септембра у Бабинама, у среду, 2. октобра у Аљиновићима, 3. октобра изложба ће бити у Орашцу, у среду изложба ће се одржати у Страњанима, док се серија изложби завршава у суботу у Правошеви. Све изложбе почињу ујутру у 10 сати, а потребно је да грла која дођу на изложбу буду дотерана и истимарена како би манифестација имала ефекта – каже руководилац Службе за пољопривреду  ОУ Пријепоље Ифет Хамзић.

Изложбе стоке, поред такмичарског, имају и информативни карактер како би људи директно, на лицу места, добили информације о могућностима за коришћење субвенција, регрерса и других погодности које нуди ресорно министарство и локална самоуправа. Оцену изложених грла радиће стручна комисија, која ће донети одлуку о награђеним грлима.

Сви излагачи могу да се надају једној од три награде. Минимална награда износи три хиљаде до осам хиљада динара за најбоље оцењено грло – истиче Ифет Хамзић и додаје да ће се на изложби наћи говеда, овце и козе из око 200 газдинстава из ових шест пријепољских села.

За изложбе стоке из буџета општине Пријепоље издвојено је око 900 хиљада динара, од чега ће око 80 одсто средстава бити утрошено за награде.

Опширније у видео прилогу:

 

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *