Израелке у Сопотници – Џиповима обишле Србију и Црну Гору

Израелке у Сопотници – Џиповима обишле Србију и Црну Гору

У подножју сопотничких водопада, ових дана велики број домаћих и страних гостију тражи спас од врућине. Баш ту наша екипа је срела и жене из Израела, које су на свом пропутовању кроз Србију и Црну Гору, у Сопотници направиле кратак предах и уживале у несвакидашњој природној лепоти.

Двадесет осам жена из Израела, 7 џипова, 8 дана у Србији и Црној Гори.Тако своје необично путовање у кратким цртама представља наша саговорница. Специфичност ових Магма путовања јесте што се организују само за жене, које саме возе аутомобиле, а дестинација може да буде било који део планете.

Ово је веома добро за жене, да буду заједно, да пронађу себе и да се повежу међусобно. Путовање смо започеле у Србији, онда смо отишле у Црну Гору и сада смо опет у Србији још један дан и идемо кући у Израел. У путовању учествују жене које се раније нису познавале тако да су током овог пута започета нова пријатељства. Оно што је сјајно је што путујемо саме, без мужева и деце – прича нам Орли, једна од учесница.

Један од циљева овог путовања јесте да упознају људе у државама које обилазе, а на овом путовању углавном су боравили у сеоским срединама, где су сваки дан упознавали по једну породицу. У Пријепољу су посетили домаћинство Самире Фазлић, која у Милешеви узгаја козе, а која је на њих оставила велики утисак. Где год се појаве, скрећу пажњу на себе.

Где год да станемо, људи су изненађени када нас виде, гледају, питају, добацују…Изгледа да је овде необичан призор када виде колону џипова, а нарочито јер их жене возе.

Док доручак и вечеру имају у хотелима у којима преспавају, ручају увек у природи. Још једна група жена ће овог лета посетити овај региона, а пре овог пута, организовано је путовање у Африку, Португал, а следеће дестинација је Мароко, планиран за септембар.

Рекла сам себи. Сада је време да урадиш нешто за себе.

Орли каже да су ова путовања веома скупа, али да много значе женама јер је у Израелу много притиска због политичке ситуације.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци