Јавна расправа о предлогу буџета за 2021. годину – 90 предлога грађана и грађанки

Јавна расправа о предлогу буџета за 2021. годину – 90 предлога грађана и грађанки

Након јавног позива грађанима и грађанкама да се предлозима, сугестијама и примедбама активно укључе у креирање буџета општине Пријепоље за 2021. годину, на адресу Општинске управе стигло је 90 захтева. Међу најбројнијим предлозима и сугестијама су изградња путне инфраструктуре, електро – мреже, расвете и других тема које се односе на унапређење услова за живот у месним заједницама, речено је на данашњој јавној расправи о предлогу буџета.

Јавној расправи о предлогу буџета, која је одржана у згради Општинске управе, присуствовао је веома мали број грађана, али је стигло чак 90 захтева. Грађани и грађанке су мејлом послали 41, предлог поштом 29, док је на сам дан одржавања јавне расправе стигло још 20 захтева.

Горица Безаревић, самостална саветница за буџет и финансије каже да су се предлози односили на изградњу вртића, базена, расвете, као и да се велики број захтева односи на путну инфраструктуру.

Предлог буџета за 2021. годину износи милијарду и 334 милиона динара, што је за милион више у односу на ову годину.

Гро средства ће ићи на инвестиције. За депонију је планирано око 60 милиона, 15 милиона за приступне саобраћајнице новом мосту, 15 милиона за гробље на Росуљама, 12 милиона за реконструкцију ОШ “Владимир Перић Валтер” – каже Горица Безаревић.

О захтевима грађана и грађанки, одлучиваће чланови Општинског већа, а укупан износ планиран за ову ставку је 10 милиона динара, који ће бити распоређени на основу ранг листе предлога, што би требало да допринесе  равномерном, реалном и транспарентном трошењу буџетских средстава.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *