Јована Цвијовић – кандидaткиња за Савет месне заједнице Јабука

Јована Цвијовић – кандидaткиња за Савет месне заједнице Јабука

Ретке су младе особе које изаберу да живе у сеоским подручјима. Још ређе су оне које се залажу за побољшање услова живота у свом месту и брину о потребама других. Једна од таквих је Јована Цвијовић са Јабуке, која се кандидовала за изборе за Савете месних заједница.

Двадесетшестогодишња Јована Цвијовић са поносом истиче да је цео досадашњи живот провела на Јабуци. Осим што на Јабуци живи, последњих 6 година и ради у шпедицији на граничном прелазу.

Један од главних мотива зашто сам се ја свему овом прикључила, да тако кажем, је идеја да помогнем самој месној заједници Јабука, као и њеним мештанима. Нажалост, њих нема у неком великом броју, али колико год да их има, вреди да се помогне тим људима који горе живе. Сведок сам да се проблеми на Јабуци из године у годину понављају и нико ништа не ради по том питању. Неко моје мишљење је да и младима треба пружити шансу, да изнесу своје мишљење и идеје и да се те идеје реализују. Да се с речи једном пређе на дела – каже Јована Цвијовић, кандидаткиња за Савет МЗ Јабука.

Како расту километри удаљености од града, расту и проблеми, од којих су неки у вези са основним животним условима.

Можда један од главних проблема јесу недовољно асфалтирани путеви. Има их, али то није довољно. Онда имате воду са којом се мештани боре сваке зиме, сваког лета. Небитно да ли је за домаћинство или за своје личне потребе, 21. век је, а мештани се са тим проблемом боре из године у годину. Онда амбуланта која после короне не ради. Горе је старије становништво које мора да дође у град на преглед, а да се у 21. веку не ради ништа по том питању…

Јована сматра да свака жена или девојка може да стане раме уз раме сваком мушкарцу, а некад и уради доста више од њих. Она је једина жена која се кандидовала за Савет месне заједнице Јабука, а једна је од 12 жена које ће учествовати на изборима у недељу, 20. новембра, који ће бити одржани у 19 месних заједница.

Подели на мрежама

Повезани чланци