Када ће почети изградња деценијама најављиваних трафостаница у Виницкој и Бродареву?

Када ће почети изградња деценијама најављиваних трафостаница у Виницкој и Бродареву?

Изградња нове 35-окиловолтне трафостанице у Виницкој почиње на пролеће – бар су тако зимус најавили представници општине Пријепоље и Електродистрибуције Србије. На јесен је требало да трафостаница у Бродареву буде пуштена у рад, а са њом и Ватрогасни дом. Пролеће је увелико почело, али радови на трафостаницам нису. Када ће? Ускоро, надају се у локалној самоуправи.

Локација површине 10-ак ари у Виницкој коју су 1. децембра прошле године обишли представници општине Пријепоље и Електродистрибуције Србије и даље изгледа исто. Радови пројектовања и постављања трафостанице вредности 180 милиона динара који су у надлежности Електродистрибуције Србије још увек нису почели. Како је тада најављено, изградња је требало да почне у пролеће, а пуштање у рад почетком 2023. године.

Како нам је Члан општинског већа, Зоран Петрић рекао у општини Пријепоље још увек чекају да представници ЕД Србије предају урбанистички пројекат изградње трафостанице на основу ког општинска управа издаје грађевинску дозволу. Јавна набавка за извођаче радова је завршена, али се чекају даљи кораци Електродистрибуције.

Према уговору о јавној набавци који је потписан 19. октобра 2021. године радови су поверени београдским фирмама Монтпројект доо, Уноградња в.в. доо, ДД Систем доо и Бироу за геодетске радове и обраду података Геосмарт из Лазаревца. Према уговору, рок за завршетак радова је три године.

Како је прошле године 9. јула најавио председник општине Пријепоље, Владимир Бабић, 10-киловолтна трафостаница у Бродареву требало је да буде изграђена и пуштена у рад још прошле јесени, а са њом и Ватрогасни дом предат Министарству унутрашњих послова на редовну употребу. Реализација инвестиције Електордистрибуције Србије вредна 11 милиона динара у којој општина Пријепоље учествује са пола милиона динара, није ни почела. Разлог је, како каже Зоран Петрић одобравање нових набавки због промене цена на тржишту. Ватрогасни дом у Бродареву саграђен је 2013. године средствима локалне самоуправе.

За изградњу и потпуно опремање тада су издвојена средства у износу од око 20 милона динара.

Подели на мрежама

Повезани чланци