Камп пливања “Школице спорта” на Златару за најмлађе

Камп пливања “Школице спорта” на Златару за најмлађе

Врели летњи дани идеални су за боравак поред воде. Пријепољци и Пријепољке освежење не могу да потраже на базену, као што је то случај у свим околним градовима, јер базен, упркос обећањима бројних политичара у предизборним кампањама, још немају. Док генерације деце одрастају ускраћене за бројне “водене” радости и спортске активности, појединци чине напоре да ситуацију промене на боље.  Спортско удружење “Школица спорта” организовало је камп пливања на Златару за децу најмлађег узраста.

Школица спорта из Пријепоља је другу годину за редом организовала камп пливања у хотелу Панорама. Током шестодневног боравка, деца су учила основе пливања, унапређивала своје вештине, али и учествовала у бројним другим активностима, које су трајале од ујутру до увече. Са Златара, где су боравили од 5. до 11. августа деца су се вратила препуна утисака.

На кампу је било 32 малишана, од којих је најмлађе дете имало 4, а најстарије 11 година. Рад са њима је био захтеван, али тренери су задовољни оствареним резултатима и циљевима кампа.

Уз Аднана Мушкића, тренери су били и Џенан Фазлић и Емир Кријешторац, сви професори физичког васпитања. Интересовање родитеља и деце за учешће у кампу је било велико, а места за све није било, из техничких и организационих разлога. Жељу и спремност деце и спортских радника да се придржавају здравих животних стилова и да се од малена уче здравим навикама, требало би да препознају надлежни као један од приоритетних задатака и предузму одређене мере како би деца из Пријепоља имала исте могућности као и деца из окружење.

Утиске деце са кампа и тренера, погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци