Камп скијања Школице спорта на Мећавнику

Камп скијања Школице спорта на Мећавнику

Спортско удружење „Школица спорта“ потрудило се и да за овај распуст основцима приреди одговарајући едукативни и забавни програм. Група малишана из Пријепоља боравила је на Мећавнику на кампу скијања, који је за њих био најлепши део распуста.

Школица спорта је настала са идејом да се направи круг спортских активноститоком целе године, како би се деца анимирала и што више бавила спортом. Већ неколико година успешно реализује своје редовне активности, а након кампа пливања ове године су организовали и камп скијања. На Мећавнику је шест дана боравило 25 деце, узраста од 5 до 15 година.

Деца су презадовољна, кажу да је ово био најлепши део распуста. Паралелно скијање је многима најважнија и најзанимљивија ствар коју су научили, а са великим одушевљењем причају о дружењу, вечерњим активностима, инструкторима због којих су плакали на растанку.

Интересеовање деце је било велико за учешће на кампу, као и спремност родитеља да својој деци обезбеде квалитетан програм током зимског распуста, а у недостатку других садржаја у Пријепољу.

Поред мене са децом је радило још неких 7-8 инструктора из Београда, са којима смо заједно организовали камп. Од основних до напредних техника скијања смо прошли и циљ је био да деца сада могу да оду на било коју планину и да скијају. Деца су била добра, све смо планирано одрадили тако да је све протекло у најбољем реду – каже организатор кампа Аднан Мушкић из „Школице спорта“.

Како је прва кратка пауза школским календаром планирана за половину фебруара, постоји могућност да ће у том периоду бити организован још један камп скијања. Школица спорта већ размишља и о активностима током летњих месеци када ће сасвим извесно бити поново организован камп пливања.

Подели на мрежама

Повезани чланци