Kанцеларија за младе Пријепоље промовисала важност бриге о здрављу

Kанцеларија за младе Пријепоље промовисала важност бриге о здрављу

У сусрет обележавању Светског дана здравља – 7.ог априла, Канцеларија за младе општине Пријепоље је, са Поливалентном патронажном службом Дома здравља, организовала акцију „Заједно за здравље“. Заинтересовани суграђани и суграђанке имали су прилику да у Дому културе бесплатно измере крвни притисак и нивоа шећера у крви, али и да добију корисне савете.

Циљ акције, која је трајала два сата, био је да подигне свест о важности превенције и бриге о здрављу.

„Данас смо се окупили овде како бисмо промовисали здравље и едуковали грађане о важности очувања здравља. Ова акција је покренута са циљем да се омогући  свим грађанима да измере свој крвни притисак и ниво шећера у крви, што су два од најважнијих показатеља здравља. Волонтерке Kанцеларије за младе општине Пријепоље, које су прошле обуку за мерење крвног притиска и нивоа шећера у крви, као и представница Поливалентне патронажне службе Дома здравља биће на располагању грађанима да измере, објасне како да прате и одржавају здрав ниво притиска. Такође, данас бесплатно могу измерити и ниво шећера у крви, што  је од великог значаја  за особе које болују од дијабетиса, рекла је Милена Јовановић, координаторка КЗМ Пријепоље.

„Превентива је најбољи начин за очување здравља и са њом почињемо од самог рођења вакцинацијом новорођенчади“, поручила је Сафета Мушановић, виша медицинска сестра ППС Дома здравља Пријепоље. Она је рекла и да су се данашњој акцији у највећем броју одазвали пензионери, који и спадају у најодговорнију групу становништва по питању бриге о здрављу.

Суграђани и суграђанке, који су се одазвали акцији, добили су савете како да унапреде своје здравље, а волонтерке Канцеларије за младе су им делиле различите брошуре и флајере на тему здравља.

Како је протекла акција погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци