Клизиште у Хисарџику: три се власти промениле, а „клиза“ и даље

Клизиште у Хисарџику: три се власти промениле, а „клиза“ и даље

Прошло је осам година од појаве клизишта на путу у Хисарџику који води до Каћева, Милошевог Дола, Карауле, Гвозда. Клизиште се годинама продубљивало, а ширина пута скраћивала. Зато данас возачи стрепе за своју безбедност приликом сваке вожње овом деоницом. Са клизиштем, исклизнула су и обећања надалежних из Општине. Зато су се незадовољни мештани опет окупили како би упутили још један апел да се пут што пре уради.

Када се осам година, колико постоји проблем клизишта испод асфалтираног пута у засеоку Бјелице у Хисарџику, прерачуна у број власти које су се за то време промениле, за резултат имамо: три су власти, а клизиште је још увек једно. Једном се почело са радовима, а онда се стало, јер није ваљао пројекат. Наиме, према информацијама које смо добили од фирме „Савић ННД“ из Александровца, која је на овом пројекту ангажована као надзорни орган, испоставило се да урађеном пројекту недостаје део који се односи на темељ за потпорни зид. И онда је уследило препројектовање, а у пракси је то било још једно у низу одлагања да се почне са конкретним радовима.  

Мештанима Хисарџика је прекипело поново.

Ми стално апелујемо, и ви сте излазили икс пута, упозоравали и молили да се ово заврши. Скоро су долазили председници Општине и Скупштине, којима смо рекли да је ово овде опасно и они су се уверили у то – каже председник Савета МЗ Хисарџик Смаил Фазлић.

За Хасана Карахоџића, прошло је много времена, а ништа се није урадило.

Зими кад падне снег, не види се да ли је рупа, насип или поток. Деца морају да иду у школу, а сад је велики промет саобраћаја због сезоне брања малина.

И за Рифата Капиџића овај пут је критичан, нарочито зими, када је и њему неколико пута ауто проклизало.  

Едис Инајетовић двоје деце шаље у школу на Бостанима и сваки пут стрепи због лошег пута.  

Рођена у Хисарџику, данас живи у Швајцарској, Едита Тоблер је са мужем Швајцарцем почела да гради кућу у Хисарџику. Због лошег пута, не могу да наставе радове.

Да чекамо неко краће време било би у реду, али ово се чека годинама. У Швајацарској би се то решило за месец – два, а и то би било превише – каже њен супруг Ханс Тоблер.

И баш док су незадовољни мештани причали своје проблеме, појавили су се запослени из Одељења за инвестиције општине Пријепоље са информацијом да радови почињу и да ће машине фирме СКС Миоска, која је извођач радова, стижу на терен. Обећање је дочекано са резервом.

Надам се да ће почети да раде, видећемо… пратићемо. Опет ћемо се искупити ако не буде завршено. Нешто морамо решавати. Ако ништа, онда прекид пута и доста више – одлучан је први човек ове месне заједнице Смаил Фазлић.  

Подсећамо, потпорни зид је на овој деоници пута изграђен 2014. године, а прва већа бујица те јесени однела је  камене блокове од којих је био сачињен и поткопала асфалт. Општина је до 2019. године  имала три неуспешна тендера за израду пројекта за санацију ове деонице пута.

Подели на мрежама

Повезани чланци