Ко је крив што није отворена канцеларија НСЗ у Бродареву?

Ко је крив што није отворена канцеларија НСЗ у Бродареву?

Више од седам месеци је прошло од када је Општинско веће општине Пријепоље донело одлуку да се удружење „Пријатељи Бродарева“ исели из просторије у Месној заједници Бродарево, како би у том простору била отворена канцеларија Филијале Националне службе за запошљавање. До сада није учињено ништа како би се мештанима Бродарева и околних села омогућило да своје обавезе према НСЗ-у обављају у својој месној заједници.

Нерад, незаинтересованост, незнање, недостатак политичког интереса и политичке воље могли би бити неки од разлога због којих општинска управа није одмакла ниједан корак у намери да обезбеди простор за потребе Националне службе за запошљавање у Бродареву. На основу захтева НСЗ Општинско веће је донело одлуку 2. фебруара ове године којом је наложено организацији „Пријатељи Бродарева“ да се у року од 7 дана исели из просторија које користи већ више година, како би се у њих уселили радници ЈКП „Лим“, који би требало свој досадашњи простор да уступе Националној служби за запошљавање. Седам месеци касније питање је да ли ће Општина Пријепоље смоћи снаге и знања да своју Одлуку спроводе у дело?

С обзиром да просторија која је потребна да би ова служба могла да заживи у Бродареву, тренутно није слободна, с обзиром да је заузима једна организација која је у статусу мировања, према подацима до којих смо дошли у Агенцији за привредне регистре, локална самоуправа је предузела кораке који су део правне процедуре: обавестила организацију са закључком Општинског већа, као и месну заједницу и Националну службу са својом одлуком, али нажалост та процедура се развукла и траје већ неколико месеци. Просторија још није ослобођена, али је процедура у току и ми се надамо да ће она ускоро бити завршена и да ће Национална служба моћи да организује свој рад и у Бродареву – каже заменица председника Општине Пријепоље Самира Ћосовић.
Обавештење на вратима просторије коју користе „Пријатељи Бродарева“

Општинска правобранитељка Биљана Рајић нам је рекла да је обавила два телефонска разговора са Амелом Курбеговићем, председником УО Удружења „Пријатељи Бродарева“ и да је рекао да не долази у обзир да се исели. Поменула је и могућност подношења тужбе, што би додатно продужило почетак рада канцеларије НСЗ у Бродареву. Национална служба нема евиденцију према месту пребивалишта па не знају колико корисника имају са територије Бродарева, од укупног броја од скоро 4.000 особа на евиденцији, али се претпоставља да се ради о броју од око 700 корисника. Ове особе, очигледно, нису приоритет општинске управе и актуелног руководства, али су пример њихове неспособности у спровођењу сопствених одлука.

Подели на мрежама

Повезани чланци