Друштво

Које садржаје Библиотека „Вук Караџић“ нуди деци током распуста?

За добру књигу је увек право време, а зимски распуст је идеално време за све ђаке да прочитају неку од књига које нису предвиђене школским програмом. Дечије одељење Библиотеке „Вук Караџић“ поред најновијих издања књига за децу, нуди и микро бит рачунаре, еколошке дрвене играчке и друштвене игре.

У дечијем одељењу Библиотеке „Вук Караџић“ тренутно има више од 20.000 књига. Осим лектира и књига које су обавезан део градива током осмогодишњег школовања, ђацима су на располагању и најновији наслови,  интерактивни садржаји и креативне радионице које се организују већ годинама.

Циљ оваквих радионица јесте да неке од најчешћих ђачких проблема који се у том узрасту представљају као велики и тешки, на креативан начин, олакша приступ о начинима размишљања о темама из школског градива. Дечије одељење наше библиотеке је место где се на занимљив и забаван начин школске лекције претварају у часове који се урежу у памћење као леп догађај из детињства – каже директорка Библиотеке „Вук Караџић“ Садија Хоџић.

Библиотека располаже најактуелнијим насловима за децу, као и занимљивим и едукативним друштвеним играма за најмлађи узраст, као и за старије основце. Запослени у библиотеци кажу да ђаци до четвртог разреда највише читају, као и да слободно време уз књигу више воле да проводе девојчице.

Имамо актуелне књиге за дечаке и девојчице. Ових дана највише се читају књиге о девојчици Алис и њеним другарима. Дечацима је занимљив Дневник шоњавка, а увек је актуелна и књига о Харију Потеру, који ове године слави јубилеј – истиче директорка.

За најмлађе посебно је занимљива игра Дрвене приче, где дете на основу слушања прича  распоређује фигуре и постаје активни учесник. Старијима је намењена игра Револуција кључ, коју су Пријатељи деце Србије прогласили за најбољу играчку 2019. године. Библиотека је са својим занимљивим садржајима на располагању свим основцима током целе године. 

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *