Компанија МДГ иницира увођење друге смене у вртићу

Компанија МДГ иницира увођење друге смене у вртићу

На иницијативу канадске компаније МДГ, која у Пријепољу послује од 2015. године и тренутно има 335 запослених, у ПУ “ Миша Цвијовић“ би требало да почне са радом друга смена. Поподневни термин у вртићу би био намењен за децу запослених у овој компанији, али и децу чији родитељи раде у другој смени у другим фирмама.

Једва чекам да кренем у вртић! Ово су речи трогодишње Ирине која не иде у вртић, јер за њу није било места у јутарњим терминима у ПУ „Миша Цвијовић“. Захваљујући иницијативи компаније МДГ, коју су у Пријепољу отворили, пре нешто више од шест година, Драгана и Горан Вараклић, који годинама живе у Канади, а у којој Иринина мама ради од почетка, девојчици би могла ускоро да се испуни жеља.

Прича око вртића у поподневним часовима биће јако корисна, не само за мене, већ могу да говорим и у име свих запослених који су се пријавили са жељом да своју децу упишу у тај термин у вртићу. Ја сам пробала да упишем дете у јутарњу смену и одбијени смо јер су гужве велике, а за децу је битна социјализација – каже Катарина Поповић која посебно истиче да је ово значајно за децу чија оба родитеља раде у МДГ-ију.

На иницијативу руководства компаније МДГ, спроведена је анкета међу запосленима о заинтересованости за боравак деце у вртићу у поподневној смени. Након тога, предшколској установи је достављен списак са именима 32 малишана чији су родитељи исказали потребу за овом услугом. Због радног времена од 15 часова и касније, родитељима велики проблем представља чување и брига о деци током поподневних сати.

Углавном су нам доступне баке и деке, ближа родбина и тако функционишемо. Са овим ће се изаћи у сусрет и њима, да имају више времена за себе јер ће мање морати да ускачу и да помажу око унучади – истиче Катарина и додаје да је веома захвална компанији, свом директору Жељку на иницијативи и локалној самоуправи која је препознала значај предлога и узела га у разматрање.

Како смо сазнали у ПУ „Миша Цвијовић“, предлог за увођење друге смене у објекту Наша радост је послат на усаглашавање и усвајање Општинском већу. Предлог је да се формирају две групе – јаслена и мешовита са радним временом од 14 сати и 30 минута, до 22 сата и 30 минута. Процедура мора да се испоштује, истичу у вртићу, тако да би након зеленог светла Општинског већа, био расписан конкурс за пријем деце. Иначе, ПУ „Миша Цвијовић“ која на располагању има четири објекта, годинама има проблем са недовољним капацитетима и листом чекања деце за упис, која би се радом у две смене, сигурно смањила.

Подели на мрежама

Повезани чланци