Концерт Основне музичке школе у Пријепољу за крај успешне године

Концерт Основне музичке школе у Пријепољу за крај успешне године

Традиционалним концертом најбољих ђака Основна музичка школа у Пријепољу је завршила још једну успешну школску годину. Велики труд и рад ђака и наставног кадра, који је награђен на бројним такмичењима, аплаузима је наградила и публика у Дому културе.

Годишњим концертом класичне музике у Дому културе стављена је тачка на успешну школску годину, коју је Основна музичка школа, осим у Пријепољу, реализовала и у издвојеним одељењима у Прибоју и Новој Вароши. У току ове године, ђаци школе су освојили 25 награда.

У овој школској години учествовали смо на многобројним такмичењима, почев од пијанистичког такмичења, такмичења хармоникаша у Смедереву, клавирских дуета, на републичком фестивалу…На свима смо постигли прве и друге награде. Оно што се значајно десило у овој школској години јесте донација, захваљујући пројекту који је одрадила наша сарадница из Нове Вароши Маријана Ђокић. Добили смо пет „пианина“, три акустична и два електрична и добијамо ускоро по наруџбини хармонику „пиђини“ дугметару тако да ће то оплеменити рад наставним средствима и омогућити бољи рад школе – каже директорка Основне музичке школе у Пријепољу Драгана Томашевић.

У програму је учествовало више од 30 соло извођача и дуетских парова, припремни разред, који се представио са две песме и хор. За већину ово је била прилика да покажу своја умећа и напредак у односу на претходну годину.

Програм отварамо са најмлађима, а затварамо са најстаријима, хором школе. Осим њих наступиће и солисти на хармоници, клавиру, флаути, а имамо и клавирске и дуете на хармоници.

На коцерту су уручене награде ђацима школе који су освојили признања на бројним такмичењима, међу којима се истичу прве две награде на републичком такмичењу. Овом приликом уручене су и дипломе ученицима и ученицама завршног, шестог разреда основне музичке школе. На нивоу три општине, ове године Основну музичку школу је завршило 24 ђака, од којих 12 у Пријепољу. У припремном разреду је око 50 ученика, који ће у септембру кренути у први разред. Основна музичка школа у Пријепољу постоји од 1971. године и за то време изнедрила је велики број музичких талената.

Подели на мрежама