Конкурс „Мост разумевања – међугенерацијска солидарност“

Конкурс „Мост разумевања – међугенерацијска солидарност“

Поводом обележавања 1. октобра – Међународног дана старијих особа, Пoвeрeник зa зaштиту рaвнoпрaвнoсти расписао је конкурc за најбољи литерарни рад, ликовни рад и фотографију на тему „Мост разумевања – међугенерацијска солидарност“. На конкурс могу да се пријаве ученици и ученице 6, 7. и 8. разреда основних школа са територије Републике Србије.

Ученици и ученице би требало да на задату тему радовима изразе свој став да године не морају и не смеју бити препрека за достојанствен и квалитетан живот, и на тај начин допринесу борби против дискриминације стариjих у нашем друштву. О радовима ће одлучивати стручни жири, а у свакој од категорија додељују се прва, друга и трећа награда. Резултати конкурса ће бити објављени уочи Међународног дана старијих на интернет презентацији Повереника www.ravnopravnost.gov.rs на којој је и објављен текст конкурса.

Сваки учесник или учесница могу да пошаљу по три рада из сваке категорије а радови морају бити оригинални, израђени самостално и послати у складу са инструкцијама за сваку категорију. Рок за достављање радова је 20. септембар 2023. године. Организатор конкурса задржава право да радове користи у кампањама за промовисање равноправности, као и да их репродукује у штампи.

Подели на мрежама

Повезани чланци