Кошаркашки клуб „Милешевац“ – две деценије постојања

Кошаркашки клуб „Милешевац“ – две деценије постојања

Кошаркашки клуб „Милешевац“ је 6. маја, на Ђурђевдан, напунио 20 година. Планирана прослава овог значајног јубилеја је изостала због епидемије корона вируса, а пријепољски кошаркаши се надају да ће је организовати пред почетак наредне сезоне.

Назван по средњовековном утврђењу изнад манастира Милешеве, које одолева вековима, Кошаркашки клуб „Милешевац“ успешно траје већ две деценије, захваљујући ентузијазму заљубљеника у кошарку, пре свега Раденка Стељића, који је основао клуб 2000. године.

У протекле две деценије било је и успона и падова, што је све саставни део спорта, каже председник КК „Милешевац“ Игор Голубовић. Често је све било повезано са финансијама, које нису успевале да испрате потенцијал бројних генерација пријепољских кошаркаша. Голубовић потврђује да ће и у будућности рад са млађим генерацијама бити на првом месту.

Епидемија корона вируса је 14. марта прекинула такмичења свих категорија. И даље се чека одлука Кошаркашког савеза како ће се првенства привести крају а председник и тренер пријепољских кошаркаша сматра да је здравље спортиста на првом месту и да је пауза била превелика да би се сада настављало такмичење.

Голубовић каже да су клубу надају да ће се стећи услови за обележавање јубилеја на прикладан начин и организовање прославе на којој би се исказала захвалност свима који су допринели да ова прича успешно траје пуне две деценије.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *