Кривичне пријаве за Пријепољце због напада на службено лице

Кривичне пријаве за Пријепољце због напада на службено лице

Против два мушкарца из Пријепоља, припадници Министарства унутрашњих послова у Пријепољу поднеће кривичне пријаве због постојања основа сумње да су извршили кривично дело напад на службено лице, односно ометање службеног лица у вршењу службене дужности.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пријепољу, по налогу надлежног тужилаштва, поднеће кривичну пријаву против двадесетседмогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело напад на службено лице. Сумња се да је он одгурнуо полицијску службеницу након што га је патрола зауставила у редовној контроли саобраћаја и утврдила да управља возилом под дејством алкохола. Том приликом полицијска службеница је задобила лаке телесне повреде.

Двадесетчетворогодишњак, који је био са њим у возилу, сумњичи се да је покушао да спречи полицајце да приведу возача, па ће, по налогу тужилаштва, против њега бити поднета кривична пријава због постојања основа сумње да је извршио кривично дело ометање службеног лица у вршењу службене дужности. Полиција је двадесетседмогодишњег мушкарца задржала до 12 сати, до истрежњења, наводи се у саопштењу Полицијске управе у Пријепољу.

Како је за ТВ Форум изјавила Јасминка Бошковић из Основног јавног тужилаштва, против осумњичених биће поднета кривична пријава по члану 23. Закона о јавном реду и миру односно за кривично дело ометање службеног лица у вршењу службене дужности.

Подели на мрежама

Повезани чланци