Лабуд плус: Били смо у праву 12 пута, жалићемо се опет

Лабуд плус: Били смо у праву 12 пута, жалићемо се опет

Из буџета општине Пријепоље за трошкове жалби Републичкој комисији за заштиту права у поступцима јавних набавки предузећа "Лабуд плус" до сада исплаћено више од милион и по динара. Комисија нам је већ 12 пута дала за право, каже директор Лабуд Бегановић. Каже и да се понавља исти сценарио као и приликом других јавних набавки а на губитку није само "Лабуд плус" већ и грађани и општински буџет.

Јавно изношење образложења за одбијање понуда предузећа “Лабуд плус” штети угледу његове фирме, каже директор Лабуд Бегановић, и то је главни разлог да јавно иступи. Сматра да су наводи неосновани а разлози да се његово предузеће диквалификује друге природе, што показују и бројни послови које успешно изводи у околним општинама, попут Нове Вароши и Прибоја.

Бегановић каже да се путеви не раде а из општинског буџета одлазе средства на основу трошкова који настају због подношења захтев за заштиту права Републичкој комисији за заштиту права у поступцима јавних набавки. Каже да је до сада на име трошкова исплаћено више од милион и по динара јер је свих 12 захтева решено у корист предузећа “Лабуд плус”. Жалиће се поново јер је комисија практично поновила одлуку од прошле године. Поред тога, били смо јефтинији за више од 600 хиљада динара.

Понавља се прича о давању посла понуђачу са већом ценом а радови на макадамским путевима нису једина јавна набавка на којој је предузеће “Лабуд плус” дисквалификовано, каже Бегановић. Слично је било и са асфалтним радовима, али су на Привредном суду у Ужицу добили спор са општином. Бегановић каже да се општина жалила на првостепену судску одлуку у овом предмету. Сачекаће коначан судски епилог а након тога ће морати да покрене парницу за надокнаду добити коју је изгубио у пословима који су већ извршени, као што већ раде други предузимачи који сматрају да су оштећени у општинским јавним набавкама.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *