Лажна дојава о бомбама у школама

Лажна дојава о бомбама у школама

У основним школама у општинама Пријепоље, Прибој и Нова Варош данас није одржана настава, због дојаве о подметнутим бомбама. Припадници Министарства унутрашњих послова су извршили прегледе свих школских просторија и утврдили да су безбедне, након чега је донета одлука да се у петак настава одржи по устаљеном распореду.

У основним школама на територији општине Пријепоље, Прибој и Нова Варош ђаци су, јутрос, враћени кућама већ са првог часа, због дојаве о бомбама. У пријепољској општини дојава је стигла на адресе свих седам основних школа.

Све основне школе у Пријепољу су добиле мејл око 6 часова и 44 минута након чега смо ми муњевито реаговали. Обавестили смо полицију и чекали њихове инструкције. До пола девет су све школе биле испражњене након чега смо чекали инспекцијске – криминалистичке групе које су долазиле да прегледају школе. Како нисмо знали када ће доћи у коју школу, обавестили смо школску управу, а школе где има друга смена, одлучили смо да иду онлајн данас. Чекамо даља упутства и надамо се да ће сутра све бити како треба. Ово је јако незгодан тренутак јер имамо много обавеза око ђака осмог разреда, али и других ученика, али ту смо, уз напоре свих запослених, надокнадићемо овај дан – каже директор ОШ „Свети Сава“ и председник Актива директора основних школа Бесим Бегановић.

Према подацима које су разредне старешине послале родитељима и ђацима, а након што су инспектори МУП-а извршили преглед свих школских просторија, закључено је да су школе безбедне па ће се настава у петак, 17. јуна одвијати непосредно у школи, по важећем распореду. Настава у средњим школама се одвија неометано.

Дојаве о подметнутој експлозивној направи, добило је више школа широм Србије са подручја школских управа Ваљево, Краљево, Београд, Косовска Митровица, Ниш, Пожаревац, Зајечар, Ужице, Јагодина, Чачак, Крушевац, Зрењанин, објављено је на сајту Министарства просвете.

Подели на мрежама

Повезани чланци