„Лимски Дарови“ – бира се најбоља чорба, зет и снајка

„Лимски Дарови“ – бира се најбоља чорба, зет и снајка

Манифестација „Лимски дарови“, четрнаести пут ће се одржати у Пријепољу, на обали Лима, у суботу 6. јула. И ове године биће награђена најбоље скувана рибља чорба, најбољи пријепољски зет и снајка.

Четврти пут „Лимске дарове“ организују три младе жене, чланице истоименог друштва, које су желеле да сачувају манифестацију која је први пут одржана 2005. године, а након трогодишње паузе обновљена 2021. године.

Ове године смо уклопили да то буде у оквиру обележавања Дана општине и да то буде један заједнички пројекат и да тих неколико дана буде акценат на нашем граду. Ту је, наравно, и такмичење у прављењу рибље чорбе, већ су наши суграђани махери у том послу. Надам се да ће ове године бити још бољи и да ћемо угостити и пријатеље са стране – истиче Зелда Ћуковић.

Три екипе које по оцени жирија буду скувале најбољу чорбу добиће скромне награде, а ни ове године неће изостати препознатљиви садржаји манифестације.

Осим такмичења у прављењу рибље чорбе које постало традиционално, грађани ће имати могућност да бирају најбољег пријепољског зета, то је чувена пријепољска зетовијада и такође биће избор најбоље пријепољске снајке. То је једна новина коју смо ми увеле 2021. године и лепо је што већ четврту годину бирамо најбољу снајку. Што се тиче пријава екипа, што за лимски котлић и за избор најбољег зета и снајке, грађани се могу информисати на нашем фејсбук и инстаграм профилу – појашњава Дуња Ћуковић.

„Лимски дарови“ ће се ове године реализовати уз подршку Општине Пријепоље, спонзора и логистичку и техничку подршку Туристичке организације Пријепоље и Дома културе.

Захваљујући конкурсу за пројекте удружења из области културе успели смо да обезбедимо средства од 250.000 динара за одржавање манифестације ове године. Такође, захваљујући и Туристичкој организацији Пријепоље и Дому културе, као и спонзорима организоваћемо „Лимске дарове 2024.“  – каже Милена Чичић.

Манифестација почиње у суботу у 12 сати окупљањем и пријављивањем екипа. Такмичарски део, односно кување чорбе почеће око 15 сати, док је проглашење најбољих планирано за 18 сати. За атмосферу и музички програм ове године побринуће се бенд La Camppanela, док је вече резервисано за концерт Жељка Васића на платоу Дома културе.

Подели на мрежама

Повезани чланци