Лимски дарови поновo на обали Лима – Бираће се најбољи зет и снајка

Лимски дарови поновo на обали Лима – Бираће се најбољи зет и снајка

Туристичко - спортска манифестација Лимски дарови биће одржана ове године, након вишегодишње паузе. У склопу манифестације планирани су турнир у одбојци на песку и такмичење у кувању рибље чорбе. Поред најбољег зета бираће се и пријепољска снајка.

Кормило над управљањем догађајем који је некада окупљао неколико стотина људи на обалама Лима, преузеле су три младе девојке, подмладак Друштва Лимских дарова, које је ову манифестацију успешно организовало од 2005. до 2014. године. Након тога, организацију је у наредне три године преузела Туристичка организација, после чега је лева обала Лима престала да буде место на којој се кувају рибље чорбе и бира најбољи пријепољски зет. Ове године брод са Лимским даровима биће поново усидрен преко пута ушћа Милешевке у Лим, у периоду од 8. до 10.јула.  

Удружење “Друштво Лимски дарови” подржано је у оквиру конкурса Министарства трговине, туризма и телекомуникација за доделу дотација намењених за пројекте развоја туризма у овој години. Поред њих биће подржано и новоосновано удружење „Сабах“ из Пријепоља, као и чак пет удружења из Прибоја. Износи одобрених средстава по пројекту још нису званично објављени. 

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци