Друштво

„Локица Кокица“ за децу оболелу од рака – Хуманост на делу

Четврту годину за редом у Пријепољу ће у суботу у подне бити обележен Светски дан деце оболеле од рака, са циљем прикупљања средстава за изградњу куће у којој би боравили родитељи деце током лечења у Београду. Свој допринос овој хуманитарној акцији даће и играоница „Локица Кокица“.

Мирела Брбовић и Маида Брбовић Даутовић, које су пре годину дана отвориле Креативни кутак „Локица Кокица“, решиле су да целокупан приход од седмодневног рада своје играонице донирају како би помогле изградњу куће за родитеље деце оболеле од рака током лечења у Београду.

Контактирале су нас девојке из Канцеларије за младе које су нас обавестиле о овој акцији. Сматрале смо да је обележавање Светског дана деце оболеле од рака диван повод да им пружимо подршку и дизајнирале смо кутију у коју су малишани и њихови родитељи, уместо да плате за играоницу, убацивали новац. Сав новац који у ових седам дана прикупимо, донираћемо организацији НУРДОР – каже Маида Брбовић Даутовић.

Она додаје да је њихова главна мотивација била сама намена ове хуманитарне помоћи, односно чињеница да ће сав новац бити утрошен за изградњу куће у Београду у којој ће боравити родитељи деце оболеле од рака у току њиховог лечења, што ће и самој деци олакшати тежак процес зрачења и слично.

Власница Креативног кутка „Локица Кокица“ Мирела Брбовић истиче да ће и сутра, на самој манифестацији обележавања Светског дана деце оболеле од рака маскирати децу у њихове омиљене цртане јунаке, анимирати их и продавати занимљиве поклоне и колачиће.

Надам се да ћемо на тај начин сакупити још један део новца, јер је тим малишанима осим подршке и љубави сада најнеопходнија материјална помоћ. Сматрам да смо ми као друштво, као појединци, као родитељи дужни без калкулисања да помогнемо тој деци, јер су они најосетљивији део нашег друштва – истиче Мирела.

Њена рођака Маида додаје да не сумња у хуманост Пријепољаца и Пријепољки.

Ја мислим да је наш град веома солидаран и да су сви наши суграђани веома свесни тежине овог проблема и да су свесни колико је овим малишанима потребна помоћ. Због тога позивам све да сутра у 12 сати дођу испред Дома културе, дају свој допринос и помогну нашим малим борцима, јер сматрам да је подршка и љубав оно што им сада највише треба – каже Маида.

Подршку овој акцији сви људи добре воље могу пружити слањем СМС поруке на број 1150 чиме ће донирати 100 динара, али и својим присуством на самој манифестацији, где се малишани и њихови родитељи могу забавити уз песму и игру, али и купити занимљиве сувенире. Сав приход од продаје сувенира биће дониран за изградњу родитељске куће у Београду.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *