Лоши путеви и чести нестанци струје највећи проблеми у пријепољским месним заједницама

Лоши путеви и чести нестанци струје највећи проблеми у пријепољским месним заједницама

Руководство општине Пријепоље одржало је састанак са председницима месних заједница на којем се разговарало о проблемима у месним заједницама као и будућој сарадњи са локалном самоуправом, у циљу што бољег сагледавања потреба грађана и грађанки, као и неопходних инвестиција. Лоша путна инфраструктура и нисконапонска мрежа су највећи проблеми у већини месних заједница, пренели председници савета.

Судећи по излагањима председника савета месних заједница, лоша путна инфраструктура је један од најчешћих проблема у свим месним заједницама у општини Пријепоље. Уз лоше путеве чести нестанци електричне енергије су оно што највише погађа житеље сеоских месних заједница.

Састанак општинског руководства и председника савета месних заједница организован је управо да би се дефинисали принципи рада у наредном периоду и сагледали проблеми у месним заједницама, рекао је члан Општинског већа Предраг Чичић.

Председник општине Пријепоље Владимир Бабић је истакао да председници савета морају озбиљније радити јер су они прва веза између грађана, који су их поставили, и локалне самоуправе. Бабић каже да је битно успоставити поверење а да ће локална самоуправа уважавати жеље савета месних заједница, јер би требало да они најбоље познају стање на терену у потребе житеља.

На састанку се од неких председника сеоских месних заједница чуло да је било проблема са набавком горива за чишћење снега у прошлој зимској сезони. Картице за гориво нису се налазиле код њих па нису имали увид у трошење средстава, а људи који су прошле зиме чистили снег нису добили потрошено гориво. Картице су добили почетком септембра али ће код већине расположива средства бити довољна да намире дугове. Председник општине је рекао да се можда радило о недостатку поверења у неке председнике савета а можда је било и злоупотреба. Више пута је рекао и да ће локална самоуправа издвојити додатна средства за чишћење снега у месним заједницама у којима то буде потребно.

Кроз упитнике и табеле које ће попунити председници савета сакупиће се подаци за сваку месну заједницу, и на основу њих правиће се план инвестиција у наредној години.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *