Лука Шуљагић основао клуб и школу одбојке у Пријепољу

Лука Шуљагић основао клуб и школу одбојке у Пријепољу

Пријепољац Лука Шуљагић, некадашњи српски и црногорски одбојкашки репрезентативац, након завршетка играчке каријере одлучио је да остане у свету одбојке. У родном граду покренуо је одбојкашки клуб „Плеј Волеј 2020“, а акценат ставља на школу одбојке и рад са децом.

Након богате одбојкашке каријере, коју су обележили наступи за репрезентације две државе и 13 иностраних клубова, повреде су Луку Шуљагића натерале да пре годину дана заврши са играњем одбојке раније него што је планирао. Након паузе враћа се одбојци у родном граду, оснивањем одбојкашког клуба и школе одбојке.

Шуљагић каже да одбојка напредује, као и систем рада са децом. У школи одбојке примениће своје искуство и модеран приступ који се већ користи у најбољим светским и српским одбојкашким школама. Додаје да је школа најбитнији део новог клуба и да га тренутно не интересују сениорска такмичења. Циљ је формирати квалитетне екипе млађих узраста које ће моћи да се равноправно носе са вршњачким екипама из региона и земље.

За моторику ће у школи одбојке бити задужен професор физичког васпитања у Пријепољској гимназији Амел Трмчић а део трочланог тима је и капитен и играч „ФАП Ливнице“ Адмир Оковић. Све ће бити прилагођено узрасту и физичким предиспозицијама деце, каже Лука, показујући одбојкашке лопте намењене деци најмлађих узраста.

Новом пријепољском клубу и школи одбојке на друштвеним мрежама стигле су поруке подршке Лукиних пријатеља и колега а каже да је ова идеја i у граду наишла на добар пријем.

Упис у школу одбојке је у току а припремни бесплатни тренинзи одржаће се у суботи и недељу, 7. и 8. марта, у сали Пријепољске гимназије. Време тренинга знаће се у петак а заинтересовани се могу информисати на друштвеним мрежама и страницама Одбојкашког клуба „Плеј Волеј 2020“.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *