Маид Прељевић првак државе – Николина Пејатовић трећа на Првенству Србије

Маид Прељевић првак државе – Николина Пејатовић трећа на Првенству Србије

Члан Атлетског клуба “Полет” из Пријепоља Маид прељевић освојио је златну медаљу у дисциплини скок у вис на Првенству Србије за млађе јуниоре, које је за викенд одржано у Краљеву. У истој дисциплини код девојака треће место припало је Николини Пејатовић.

До првог места и титуле државног првака у скоку у вис Маид Прељевић је дошао прескочивши лествицу на висини од 2 метра и једног центиметра што је уједно и његов нови лични рекорд који је поправио за један центиметар.

Харис Заимовић заузео је пето место у дисциплини бацање кугле бацивши куглу на даљину 12 метара и 18 центиметара, док је Санин Прељевић заузео девето место у дисциплини 400м резултатом 55.63 сек.

Код девојака, Николина Пејатовић је освојила је треће место у скоку у вис са прескочених 164 центиметра, док су Јана Пејатовић и Сара Баковић такмичење у дисциплини 200 метара завршиле у квалификацијама са новим личним рекордима.

Два аталетичара „Полета“ учествовала су на атлетском митингу у Пљевљима. Емир Ровчанин је освојио прво место у скоку у вис прескочивши 2 метра и 3 центиметра, док је Анес Тумбул заузео друго место у скоку у даљ скичивши 6 метара и 49 центиметара.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци