Маид Прељевић у дресу репрезентације Србије на Балканском првенству

Маид Прељевић у дресу репрезентације Србије на Балканском првенству

Члан Атлетског клуба „Полет“ из Пријепоља Маид Прељевић нашао се на списку селектора атлетске репрезентације Србије за учешће на Балканском првенству за млађе јуниоре и јуниорке, које ће се  14. августа одржати у Краљеву.

Позив заменика селектора репрезентације Србије Емира Бекрића за одлазак на 18. Балканско првенство Маид је заслужио на основу тренутне форме и остварених резултата на недавно одржаном Првенству Србије за млађе јуниоре са на коме је освојио прво место у дисциплини скок у вис. Том приликом прескочио је лествицу на висини од 2 метра и 1 центиметра чиме је још једном поправио лични рекорд. Ово ће бити Маидов први наступ у репрезентативном дресу и највеће такмичење на коме је до сада учествовао.

Такмичење ће трајати један дан, а нови стадион у Kраљеву ће бити домаћин такмичарима из 17 земаља чланица Балканске атлетске федерације, који ће окупити преко 400 атлетичара, тренера и официјелних лица.

Првенство Балкана представља једно од најмасовнијих атлетских такмичења, које ће служити као својеврсна припрема за организацију Светског атлетског првенства у дворани, које ће бити одржано у марту 2022. године.

Подели на мрежама

Повезани чланци