Друштво

Малинари траже асфалтирање дела пута ка Скокућу – Сакупили део новца, чекају ангажман власти

Село Скокуће, које се налази на око 7 километара од насеља Суводо, оживело је последњих 10-ак година захваљујући бројним засадима малине. Неасфалтирани делови пута, а нарочито деоница од 630 метара, представљају велики проблем за малинаре овог краја. Организовали су се и сакупили чак 15.000 евра да уложе у пут, а вишегодишња обраћања локалној самоуправи још нису дала резулат. Иако је буџетом општине планирано асфалтирање ове деонице у овој години, малинари су незадовољни јер ће и ову сезону морати малине да возе по макадамском путу.

Необичан призор на путу Брезовача – Скокуће… На прескоке мало асфалта, мало макадама… Пре 10 година мештани и они који имају имања или изнајмљују парцеле у селу Скокуће, асфалтирали су један километар пута. Сада су опет сакупили новац како би, уз подршку локалне самоуправе, тај део пута, повезали са асфалтом који води од насеља Брезовача.

Кажу да овим путем у сезони бербе малине дневно прође око 50 аутомобила, а новац за изградњу пута дало је 95 породица. Већина има засаде малине на свом или закупљеном имању.

Обећања да ће им пут бити урађен добијали су увек пред изборе.

Иако наши саговорници тврде да ниједна месна заједница или село у Златиборском округу нису скупили оволику своту новца за учешће у изградњи пута, заменик председника општине Пријепоље Есад Хоџић каже да је било таквих ситуација у Џурову и још неким селима.

Како поступци јавних набавки трају минимум месец месец и по дана, извесно је да ће малине произведене у Скокућу, до хладањача и ове године доћи мало асфалтом, мало макадамом.

Изјаве малинара Васка Петрића, Драгомана Љујића и Махмута Тахировића, као и заменика председника општине Пријепоље Есада Хоџића погледајте у видео прилогу.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *