Марко Павловић победник 23. “Меморијала Пајо Потежица“

Марко Павловић победник 23. “Меморијала Пајо Потежица“

Марко Павловић из Крагујевца победник је такмичења у скоковима у воду „Меморијал Пајо Потежица“, које је 23. пут у недељу одржано на плажи Петровац. Бројни посетиоци на једној од најлепших плажа на Лиму могли су да уживају у акробацијама скакача из земље и региона, док су такмичари срећни јер су безбедно извели своје скокове и што није било повреда.    

Плажа Петровац на Лиму, након годину дана паузе, поново је било место окупљања најбољих скакача у воду из земље и региона. У присуству великог броја посетилаца и уз идеалне временске услове своје умеће са скакаонице високе 16 метара показало је 13 такмичара из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Скакало се у две серије, слободним стилом, а по оценама петочланог жирија, на челу са чувеним ужичким скакачем и бившим победником овог такмичења Бранком Богићевићем, најбољи је био Крагујевчанин Марко Павловић, који је тако одбранио титулу победника освојену 2019. године.

Најважније је да је све протекло како треба, да је прошло без повреда и да су сви момци скакали добро и безбедно. Оцене и квалитет скокова су били у другом плану. Нама је наше другарство најважније тако да смо срећни, задовољни и драго нам је да смо поново овде и наравно, доћи ћемо поново – каже победник Марко Павловић.

Друго место освојио је још један бивши победник Раде Шћепановић из Колашина.

Конкуренција је била јака као и сваке године. Скакачи из године у годину напредују само се надам да ће следеће године доћи већи број такмичара, јер је много боље када има више скакача, пре свега због публике која има прилику да погледа више скокова, а и због нас самих – каже другопласирани Раде Шћепановић.

Трећа позиција припала још једном Крагујевчанину, Горану Бојићу, најстаријем учеснику овогодишњег надметања.

Све најбоље могу да кажем, а посебно да похвалим организаторе. Најлепши ми је сам Лим. Река као река је чиста, температура воде таман да се човек расхлади у ове летње дане. Све у свему одлично – каже Горан Бојић додајући да је за њега, ипак, најважније дружење са другарима из Црне Горе и Босне и Херцеговине које доживљава као породицу.

Скокови са Петровачке стене одржавају се од 1998. године.

Од 2007. такмичење има меморијални карактер у знак сећања на Паја Потежицу  који је са групом ентузијаста из Велике Жупе најзаслужнији за данашњи изглед плаже и развој ове спортско рекреативне манифестације.

Значај ове манифестације је велики што потврђује и велики број посетилаца и такмичара који долази из године у годину. Породици је то од великог значаја, јер његов дух и дух свих људи који су тих година отпочели уређење ове плаже сигурно се потврђује присуством свих ових људи – каже ћерка Паја Потежице Душка Бајић.

Нађа Жунић је имала седам година када јој је деда преминуо.

Сећам се да сам као мала стално долазила овде са дедом. Сада, на жалост њега нема, али најлепша сећања на њега су остала. Увек радо долазим овде како бих пробудила старе успомене и све док је Петровца и свих великих дела које је мој деда чинио, он ће за нас бити жив и сећања на њега никада неће нестати – са пуно емоција каже Нађа Жунић, унука Паја Потежице.

Од 2003. године организатор ове манифестације је Туристичка организација Пријепоље.

Лим је једно природно богатство, наш туристички потенцијал и ова манифестација спортско туристичког карактера веома је значајна јер на тај начин промовишемо његов потенцијали, употпуњујемо туристичку понуду и промовишемо нашу општину као туристичку дестинацију – каже вршитељка дужности Туристичке организације Пријепоље Илда Чоловић.

Осим пехара и диплома Туристичка организација је за три првопласирана такмичара обезбедила и новчане награде и то 30 хиљада за победника, 20 хиљада за другопласираног, док је трећепласираном такмичару припало 10 хиљада динара.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци