Међународни дан младих у Пријепољу – Уз хуманост до срећнијег детињства

Међународни дан младих у Пријепољу – Уз хуманост до срећнијег детињства

Поводом Међународног дана младих,  којисе широм света обележава 12. августа, Kанцеларија за младе општине Пријепоље организовала је хуманитарну трку кроз град “За срећније детињство”и изабрала победнике  Фото конкурса за младе „Наша општина очима младих“.

Хуманитарна трка „За срећније детињство“ окупила је децу од 1. до 8. разреда основне школе.  На релацији од Поште до Дома културе најпре су трчали дечаци и девојчице од 1. до 4. разреда. Победу је однео Вук Глушчевић. У трци девојчица од 5. до 8. разреда најбржа је била Анастасија Петрић, док је у истом узрасту код дечака најбољи био Емир Хаџифејзовић.

За прва три места у свакој категорији обезбеђене су награде, а трка је имала хуманитарни карактер. Тим поводом на платоу Дома културе постављена је хуманитарна кутија где сви који желе могу дати свој допринос за трошкове лечења малог Адина Хамзића из Прибоја.

На платоу Дома културе уприличена је и изложба и проглашени победници фото конкурса за младе из под називом „Наша општина очима младих“. Жири у саставу Мирко Малешић, историчар уметности и вајар и Дино Дураковић, вајар и дизајнер донели су одлуку о најбољим фотографијама у две категорије. У категорији црно беле фотографије прво место освојила је Маида Хамзић, друго место припало је Невени Малешић, док је трећа награда отишла у руке Милана Вукашиновића. У категорији природа, улице, објекти најбољу фотографију направио је Самер Дураковић, друга награда припала је Божидару Крговићу, док је треће место припало Милици Стефановић.

За све добитнике награде је обезбедила општина Пријепоље и команија Ес комерц, бренд Волим добро у људима.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци