Меморијални турнир „За Ивану и Саја“ на теренима Орси

Меморијални турнир „За Ивану и Саја“ на теренима Орси

Туристичка организација под покровитељством Општине Пријепоље организује меморијални турнир у баскету 3×3 „За Ивану и Саја“, 3.и 4. јула на теренима Орси. 12 мушких и 10 женских екипа ће се надметати на турниру који ће бити организован у спомен на трагично преминуле Пријепољце, Ивану Ракоњац и Сафета Саја Планић, запослене у Туристичкој организацији.

За већ традиционалан турнир у уличном баскету, који носи назив по трагично настрадалим радницима ТОП, Ивани Ракоњац и Сафету Сају Планићу, влада велико интересовање и екипа ван Пријепоља.

Систем такмичења остаје као и сваке године, у нокаут фазу ће пролазити осам најбољих екипа, док код женског турнира то морамо да дефинишемо током следеће седмице, јер се појавило десет екипа па ћемо вероватно имати две групе по пет. До сада нисмо имали случај да имамо екипе са Златибора, Косјерића, имамо две екипе из Пљеваља, две из Прибоја… Већ имамо половину екипа са стране што значи да ће шест екипа из Пријепоља, које су већ пријављене, бранити домаћи терен. Туристичка организација je, уз помоћ општине Пријепоље, обезбедила новчане награде: 100.000 динара за сениоре, док ће за девојке бити нешто мање, још не знамо колико – каже испред организатора Игор Голубовић.

Број екипа је ограничен, а ове године, због великог интересовања, повећан је број женских екипа. На теренима Орси ће се упоредо одигравати утакмице мушких и женских тимова.

Оно што желим да истакнем је да ће турнир ове године бити организован у склопу обележавања Дана општине, поводом чега ће бити организовани разни догађаји у периоду од 1. до 10. јула. Турнир ће бити одржан 3. и 4. јула на теренима Орси, у времену од 18 до 21 сат и 30 минута. Велики број такмичара је већ пријављен и ја се надам да ће се баш на овим теренима указати неке нове наде и нови таленти, као што је било и претходних година – истакла је вршитељка дужности директорке ТО Пријепоље Драгана Вараклић.

Ивана Ракоњац и Сафет Сајо Планић трагичном су настрадали у јануару 2015. године, на службеном путу. До несреће је дошло када је аутомобил у коме су се налазили слетео у Златарско језеро. Њихови суграђани одржавају успомену на њих одржавањем турнира у баскету, али и акција добровољног давалаштва крви, које имају велики одзив. 

Подели на мрежама

Повезани чланци