Милка Миловановић Минић: Побољшање демографске слике је национално питање број један

Милка Миловановић Минић: Побољшање демографске слике је национално питање број један

Државна секретарка за бригу о породици и демографију Милка Миловановић Минић посетила је Пријепоље и у разговору са локалним руководством упознала се са мерама које спроводи локална самоуправа и демографском ситуацијом у општини Пријепоље, као и проблемима са којима се суочавају.

Државна секретарка за бригу о породици и демографију Милка Миловановић Минић је одржала састанак са председником Скупштине општине Пријепоље Изудином Шантићем и члановима Општинског већа Зораном Петрићем, Душком Бајић, Славенком Грбовићем и Зораном Деспотовићем. Они су је упознали са мерама које локална самоуправа спроводи у циљу бриге о породици и демографском ситуацијом, али и са проблемима у чијем решавању би могло помоћи новоформирано Министарство за бригу о породици и демографију.

Миловановић Минић је рекла да се активним мерама и радом на терену мора променити суморна статистика која каже да ће нас до 2050. године бити мање од 5 милиона. Казала је и да се разговарало о конкретним проблемима у општини Пријепоље.

Након општине, Миловановић Минић је посетила Центар за социјални рад Пријепоље где је разговарала са запосленима и директорком Центра Радом Дивац. Теме су биле сарадња министарства и Центра као и дигитална трансформација центара за социјални рад, која се спроводи и у пријепољској установи социјалне заштите и старања.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци