Министарка Ирена Вујовић добија признање Почасне грађанке Пријепоља – Награда општине за осам истакнутих појединаца, установа и институција

Министарка Ирена Вујовић добија признање Почасне грађанке Пријепоља – Награда општине за осам истакнутих појединаца, установа и институција

Одбор за одликовања и награде је утврдио Предлог Одлуке за доделу Јавног признања Почасни грађанин општине Пријепоље, Предлог одлуке о додели награда општине, захвалница и новчаних награда. Коначну реч о предлозима даће Скупштина општине, на седници која је заказана за 30. јун.

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић предложена је за јавно признање Почасни грађанин општине Пријепоље, за изузетан допринос заштити животне средине на територији општине Пријепоље. Осим министарке Вујовић, која је за ову награду два пута предложена, као потенцијални носиоци овог признања препознати су и докторка Сенада Садиковић, планинар Драган Петрић и архитекткиња Шејла Рондић.

Награда општине Пријепоље, према предлогу Одбора за одликовања и награде, а на иницијативу Групе грађана, требало би да буде додељена докторки Сенади Садиковић, за резултате остварене у области здравствене заштите и борби против корона вируса; на предлог Шефкета Шеховића Армину Синачевићу за остварене резултате у атлетици- бацању кугле на бројним домаћим и иностраним такмичењима; Белкиси Бегановић, директорки ОШ “Душан Томашевић Ћирко” која је постигла изванредне резултате у области образовања, а коју су предложили Милешевски културни клуб Свети Сава и Форум жена Пријепоља.

Награду општине Пријепоље требало би да добију и Општа болница и Дом здравља због доприноса и активности у превазилажењу пандемије вируса Ковид 19, на предлог председника општине и Удружења здравствених радника Златиборског округа. Милешевски културни клуб “Свети Сава”, који обележава 30 година постојања, такође је предложен на иницијативу Групе грађана за овогодишњу награду општине у области културе. За постигнуте резулатате у одбојци, Награда општине Пријепоље требало би да буде додељена Немањи Петрићу. За резултате остварене у култури група грађана је предложила музичара Зорана Зека Букушића.

За Награду општине поднето је 35 иницијатива, од којих је 8 предложено одборницима и одборницама на усвајање. Предложено је и додељивање захвалница, као и новчаних награда најуспешнијим ђацима основних и средњих школа, као и некима од добровољних даваоца који су више десетина пута дали крв.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци