Министарка привреде Анђелка Атанасковић посетила Пријепоље

Министарка привреде Анђелка Атанасковић посетила Пријепоље

Министарка привреде Анђелка Атанасковић је посетила општину Пријепоље где је са представницима општинске управе и привредницима разговарала о тренутном стању, актуелним проблемима, али и могућностима за унапређење привредног амбијента. Обишла је производне погоне компанија "Стилекс", "Ћатић компани" и "Стар Јела".

Министарка привреде Анђелка Атанасковић је након састанка са руководством општинске управе Пријепоље, посетила три предузећа, чиме је наставила низ посета привредним субјектима широм Србије у циљу унапређења привредног амбијента.

Разговарали смо о свим проблемима које има општина Пријепоље у инфраструктурном опремању, функционисању привреде и захтевима привредника. Заједно смо закључили који су то трендови које морамо пратити, које проблеме морамо решавати, као и шта је оно што сами морамо решавати, а у чему може министарство да нам помогне – истакао је председник општине Пријепоље Владимир Бабић и додао да су причали и о незавршеним пројектима међу којима су пут за Сељашницу и мост у Шарампову.
Сада ми предстоји, када се вратимо, да све оно што смо сабрали од тих проблема, да видимо шта можемо тренутно да урадимо и помогнемо, а шта ће нека друга министарства, јер није све у надлежности мог ресора. Оно што је најважније тиче се предузетника, односно инвестиција које могу да им помогну у даљем ширењу пословања и запошљавању – изјавила је министарка привреде Анђелка Атанасковић.

Народна посланица Самира Ћосовић каже да је ова посета добра прилика да привредници из општине Пријепоље из прве руке добију информације како да конкуришу за средства и програме код Министарства привреде.

Током обиласка производних погона у компанијама Стилекс, Ћатић компани и  Стар Јела, власници су упознали министарку са процесом рада, својим производима, капацитетима, али и проблемима са којима се суочавају у свом пословању.

Власник фирме „Стилекс“ Есад Хоџић је истакао да велика јавна предузећа касне у плаћању, што никада раније био случај и да то није добро, јер ако држава са једне стране уводи нове мере јер жели да помогне, а са друге предузећа касне, бесмислено је то што дражава покушава.

Успели смо министарку да упознамо са проблемима са којима се срећемо у Пријепољу. То су најчешће недостаци у редовном снабдевању електричном енергијом, док у Ивању где ми послујемо нема канализације. У Пријепоље није дошао гас тако да смо ми инвестирали у цистерне како би се снабдевали – нагласио је један од власника породичне фирме „Ћатић компани“ Исмаил Ћатић.

Власник фирме „Стар Јела“ Ђорђе Љујић је као примаран проблем навео недостатак радне снаге. Конкурс за раднике последње три године је стално отворен, а тренутно овој фирми недостаје 50 радника.

У пратњи министарке Атанасковић, у посети Пријепољу били су и представници Регионалне привредне коморе, а на крају посете одржан је заједнички састанак са пријепољским привредницима.Ра

Подели на мрежама

Повезани чланци